Waalwijkse badmintonkampioenschappen 2019

Op zondag 3 februari zijn de Waalwijkse badmintonkampioenschappen voor wedstrijd- en recreatiespelers in de sporthal in Waspik gespeeld. De plaatselijke verenigingen BC High Speed, BC FST, BC Vitesse en BC Zidewinde tekenden voor de organisatie.

“De Waalwijkse badmintonkampioenen met wethouder Ronald Bakker”

Historie
De geschiedenis van de strijd om de Waalwijkse badmintontitels gaat terug tot 1965. Zes keer achtereen werd het toernooi toen gehouden. Ad van Heeswijk was de grote man uit die beginjaren, hij werd drie jaar op rij kampioen. In 1971 kwam er een voorlopig eind aan de Waalwijkse titelstrijd. Het zou tot 1995 duren voor de organisatie weer opgepakt werd door de verschillende Waalwijkse badmintonverenigingen. Het toernooi van dit jaar is de 30e editie achtereen en de 36e in totaal.

Toernooiopzet
Er werd in twee klassen gestreden om de prijzen, die aan het eind van het toernooi uitgereikt werden door wethouder Ronald Bakker. We zagen veel strijd en mooie partijen en tussen de winnaars zitten talentvolle jeugdleden, dat geeft hoop voor de toekomst.

Klik hieronder op Verder lezen om de uitslagen te bekijken!

Winnaars A-klasse
Herenenkel: 1. Elo Martens 2. Thymo Pullens
Damesenkel: 1. Farah Iffah Tuarita 2. Sabine van der Wal
Herendubbel: 1. Nils Brouwer, Jay Ekkel 2. Elo Martens, Erwolt Pullens
Damesdubbel: 1. Jessica Huang, Sheng Huang 2. Renate de Negro, Corine Tripaldelli
Gemengd: 1. Jessica Huang, Jay Ekkel 2. Sheng Huang, Elo Martens

Winnaars B-klasse
Herenenkel: 1. Daan Scholten 2. Niels Rimmelzwaan
Damesenkel: 1. Hetty Dekkers 2. Brenda Timmermans
Herendubbel: 1. Jürgen van Elderen, Hannan Tuarita 2. Tim Biemans, Erik Gelissen
Damesdubbel: 1. Marcia Kiep, Karin Rombouts 2. Marianne van Leijden, Ramla Tuarita
Gemengd: 1. Beaudine van Water, Alex van de Water 2. Brenda Timmermans, Daan Scholten