In het nieuws…

Wil je meer weten over het samenwerkingsproject met FST, bekijk dan het filmpje waarin beide voorzitters geïnterviewd worden. Bekijk het filmpje hieronder!

50 jaar lid van de club

Maandagavond 1 april 2019 was een heel speciale speelavond.
We maakten er een verrassingsfeest van voor onze leden Jac van de Ven, Cor Hagemeijer en Peter Leijtens.
Niet alleen vanwege het feit dat zij alle drie 50 jaar lid zijn van onze vereniging, wat op zich al heel bijzonder is.
Maar meer nog omdat zowel Jac, Cor als Peter in die 50 jaar bijzonder veel betekenen voor de club.

Jac is al enkele jaren geen spelend lid meer maar is al jaren bestuurslid, waarin hij het penningmeesterschap met verve vervult. Elk jaar klopt de kas weer tot op de laatste cent.

Cor is de stille kracht van de club. Hij houdt zich het liefste op de achtergrond maar is altijd bereid om zijn spelinzicht te delen met anderen binnen de club. Hij stimuleert de jeugd om het spelletje te beoefenen en helpt ook beginnende badmintonners op weg. Hij doet dit niet alleen voor onze vereniging maar ook voor onze collega-vereniging FST.

Peter is de drijvende kracht van de club. Hij regelt al jaren de deelname aan de competitie en organiseert allerlei toernooien. Hij is enthousiast en stimuleert de mensen om mee te doen. Peter volgt alles wat de vereniging aangaat en heeft daar, als het even kan, een actieve rol in. Binnen onze regio is Peter, ook voor andere verenigingen, een vraagbaak.

Alle 3 werden ze verrast met een medaille en oorkonde van de Nederlandse Badminton Bond, uitgereikt door Joris van Soerland. Ook werden ze toegesproken door Nol Kleijngeld, als mede-clublid maar ook in zijn functie van burgemeester.
Voor Cor had Nol een speciaal woordje en een speciale verrassing: de erepenning van de gemeente Waalwijk. Klik op deze link voor het facebook bericht: https://www.facebook.com/100006180943622/posts/2309339229282086?sfns=mo

De jubilarissen snijden de speciale “High-Speed” taart aan

Waalwijkse badmintonkampioenschappen 2019

Op zondag 3 februari zijn de Waalwijkse badmintonkampioenschappen voor wedstrijd- en recreatiespelers in de sporthal in Waspik gespeeld. De plaatselijke verenigingen BC High Speed, BC FST, BC Vitesse en BC Zidewinde tekenden voor de organisatie.

“De Waalwijkse badmintonkampioenen met wethouder Ronald Bakker”

Historie
De geschiedenis van de strijd om de Waalwijkse badmintontitels gaat terug tot 1965. Zes keer achtereen werd het toernooi toen gehouden. Ad van Heeswijk was de grote man uit die beginjaren, hij werd drie jaar op rij kampioen. In 1971 kwam er een voorlopig eind aan de Waalwijkse titelstrijd. Het zou tot 1995 duren voor de organisatie weer opgepakt werd door de verschillende Waalwijkse badmintonverenigingen. Het toernooi van dit jaar is de 30e editie achtereen en de 36e in totaal.

Toernooiopzet
Er werd in twee klassen gestreden om de prijzen, die aan het eind van het toernooi uitgereikt werden door wethouder Ronald Bakker. We zagen veel strijd en mooie partijen en tussen de winnaars zitten talentvolle jeugdleden, dat geeft hoop voor de toekomst.

Klik hieronder op Verder lezen om de uitslagen te bekijken!
Verder lezen

BC High Speed en FST nodigen je uit voor het ‘Badminton doe je zo- toernooi’

Op zondag 7 april 2019 organiseren badmintonverenigingen FST Waalwijk en High Speed het 2de Invitatietoernooi onder de naam ‘Badminton doe je zo toernooi’. Tussen 10 en 15 uur in Sporthal de Slagen in Waalwijk. Iedereen kan mee doen. Jong en oud, beginnend en ervaren. Doe jij ook mee?

Wij nodigen jou samen met jouw vrienden, vriendjes, je ouders, je kinderen of collega’s uit voor dit toernooi. Gezelligheid en lol staan hierbij voorop. Rackets zijn aanwezig. Je krijgt uitleg, oefeningen en tips over de sport. We spelen leuke wedstrijdjes en er zullen extra activiteiten te zien en te doen zijn. Kortom een leuke invulling voor familie en vrienden voor de zondag. Schrijf je voor 2 april in. Dat kan via deze link of door een email te sturen aan voorzitter@fstwaalwijk.nl . Geef daarbij de namen, leeftijden en speelervaring van alle personen op. Deelname is natuurlijk gratis. We rekenen op je. Je kan je al vanaf 4 jaar inschrijven. Wij zullen zorgen dat iedereen op deze dag een fantastische sportieve ervaring beleeft.

Kan je niet op deze zondag, maar vind je het toch leuk om eens badminton te spelen? Kom dan langs bij een van de verenigingen. Kijk voor de verschillende speelavonden op www.bchighspeedwaalwijk.nl of www.fstwaalwijk.nl. Beide verenigingen hebben ook een facebook-pagina.

Duppies sparen bij Albert Heijn Jansen in Bloemenoord

Spaar jij al duppies voor onze club bij Albert Heijn Jansen?

Als trotse Waalwijker doe jij natuurlijk altijd je boodschappen bij Albert Heijn in Bloemenoord! Met jouw boodschappen kun je onze club sponsoren, makkelijker kan het niet! Wat moet je doen naast de boodschappen?

1. Laat je bonuskaart scannen
2. De caissière vraagt of je duppies spaart, waarop jij natuurlijk volmondig “JA” op zegt! En als de caissière het niet vraagt, dan vraag jij het natuurlijk
3. De duppies worden op je bonuskaart gezet
4. Tegenover de kassa’s staat een groot scherm. Zoek daar onze club op en scan je bonuskaart
5. Je hebt de duppies aan ons gedoneerd en daar zijn we blij mee!

Handig om te weten:
– Voor iedere €5 krijg je een duppie
– 500 duppies staan gelijk aan €10 voor onze club
– De duppies kun je ook sparen op je bonuskaart en bijvoorbeeld maandelijks doneren. Je hoeft dit dus niet na elke boodschap te doen.
– Als er een andere actie loopt waar het scherm voor wordt gebruikt, wacht dan met doneren totdat de actie is afgelopen. Je kunt wel blijven sparen!
– Het kost je niks! Alleen je boodschappen, maar die moest je toch al doen

Je hoeft geen lid te zijn om te doneren, je hebt alleen een bonuskaart nodig. Maak je vrienden en familie hierop attent en deel dit bericht!

Iedere Maandag Open Avond!

Elke maandag is het open avond!

Bent u op zoek naar een leuke sport waarbij u op een leuke, gezellige manier aan uw conditie werkt? Kom dan een paar keer badmintonnen. U bent van harte welkom op de open maandagavonden, vanaf 19.30 uur. Mocht er geen speelgelegenheid zijn, dan staat dit in onze agenda vermeld. Of u nu wel of geen geoefende speler bent, dat maakt niet uit. Mocht u nog niet beschikken over een badmintonracket, ook geen probleem. Wij stellen deze tijdens de open avonden beschikbaar.

U hoeft zich vooraf niet aan te melden, kom proeven van de badmintonsport en de gezellige sfeer van onze vereniging. Wij maken u snel wegwijs.